Slagwerk! Woodentouch

Fotografie Jan Hordijk
Zaterdag 21 december 2019, 20.15, Bergsingelkerk
Zondag 22 december 2019, 20.15, Oude Kerk Charlois

De RCMS gaat de eindejaarfestiviteiten in met een knallend programma. Vier Rotterdamse musici spelen een wereldwijd repertoire, uitsluitend gewijd aan slagwerkinstrumenten. Kom ontdekken hoe veelzijdig, spannend en actueel kamermuziek kan zijn!

Slagwerk, zowel ritmisch als melodisch, spreekt enorm tot de verbeelding. In vrijwel alle culturen maakt slagwerk onderdeel uit van volksmuziek. In (westerse) klassieke muziek speelt het zelden een rol op de voorgrond. Daar gaan wij iets aan doen in deze concerten, waar slagwerk het hoogste woord heeft. De jonge maar veelgeprezen musici Georgi Tsenov en Jose Minarro Sanchez (xSight@ Percussion duo) hebben samen met hun Codarts-docenten Hans Leenders en Ramon Lormans het programma samengesteld. In verschillende formaties spelen ze stukken die voor slagwerk gecomponeerd of gearrangeerd zijn. In Brave new world van Rotterdammer Aart Strootman staat onze wereldstad op het programma. Steve Reich is waarschijnlijk de bekendste nog levende componist van de avond. Daarnaast zullen we ook twee stukken van de Béla Bartòk en Jean Sibelius horen, in een arrangement van Georgi Tsenov. Bijzondere vogels zoals de ‘marimba rasta’ Adi Morag en gevestigde componisten als Astor Piazzolla en Darius Milhaud zorgen samen met Turkse componist Adnan Saygun voor een gevarieerd programma, waarin vele uithoeken van de wereld vertegenwoordigd zijn. RCMS heet u allen van harte welkom op deze bijzondere avonden!

 

Hier vind u het programmaboekje.

 

Programma

Adi Morag (1976) - Octabones

Béla Bartók (1881-1945) - Six Dances on Bulgarian Rhythm - Mikrokosmos book VI (arr. G. Tsenov)

Steve Reich (1936) - "Drumming" part 1

Jean Sibelius (1865-1957) - The Death of Melisande (arr. G. Tsenov)

Adnan Saygun (1907-1991) - Etudes on Aksak Rhythms - Etude N.1 (arr. G. Tsenov)

 

Robert Marino (1982) - Eight on 3 and Nine on 2

Astor Piazzolla (1921-1992) - Milonga Del Angel

Aart Strootman (1987) - Brave New World

Darius Milhaud (1892-1974) - Scaramouche

 

Uitvoerende musici: Hans Leenders, Ramon Lormans, Georgi Tsenov & Jose Minarro Sanchez (xSight@ Percussion Duo).

 

Met dank aan Stichting Volkskracht, Elise Mathilde Fonds, Aerarium Sanctius, Prins Bernhard Cultuur Fonds Zuid Holland, de wijkraad Liskwartier, de gebiedscommissie Charlois en Codarts.