Young genius!

Fotografie Bob Bruyn
Woensdag 20 november 2019, 20.15, Oude Kerk Charlois
Donderdag 21 november 2019, 20.15, Bergsingelkerk

Mozart en Mendelssohn, twee muzikale geniën

 

De Rotterdam Chamber Music Society start het seizoen met twee wonderkinderen. Zowel Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) als Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) zijn op jonge leeftijd beroemd geworden door hun uitzonderlijke muzikale gaven. Als kind reisden ze heel Europa door om concerten te geven en les te krijgen van de bekendste docenten van hun tijd. In die tijd componeerden zij de mooiste werken. Hoewel ze beiden jong zijn gestorven, hebben ze een kolossaal oeuvre achter gelaten.

 

Het eerste deel van de avond horen we werk van Mozart. Een strijkkwartet bestaande uit jonge musici gaat de avond openen met het Divertimento K.316. Daarna zullen Julien Hervé en zijn ervaren collega’s een tipje van de sluier oplichten en twee stukken van hun nieuwe cd spelen: het Allegro in Bes en het Kwintet in A voor vier strijkers en bassetklarinet. De klarinet was indertijd een relatief nieuw instrument en Mozart heeft met deze composities haar intreden tot het klassieke repertoire mogelijk gemaakt. Na de pauze zullen de acht strijkers van deze avond het Octet op.20 van Mendelssohn spelen. Ervaren rotten en jong talent zij aan zij, helemaal in de geest van de RCMS!

 

De nieuwe cd van Julien Hervé komt 24 november uit en is bij wijze van uitzondering tijdens de pauze te koop. U kunt hier het programmaboekje downloaden.

 

Programma

 

         W. A. Mozart (1756-1791)

                   Divertimento K. 136 – Strijkkwartet

                   Allegro voor bassetklarinet in Bes en strijkkwartet K.516c Anhang 91

                   Bassetklarinetkwintet in A en strijkkwartet K.581

 

         Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)

                   Strijkoctet op.20

 

Uitvoerende musici: Julien Hervé (klarinet), Gordan Nikolić, Goran Gribajcevic, Sarah Daramy-Williams, Sònia Benavent (viool), Roman Spitzer, José Nunes (altviool),   Céline Flamen, Amke Te Wies (cello).